Επισκεφθείτε μας: Κέντρο Αθήνας, Σταθμός Λαρίσης, Οδός Χωματιανού 31 (Πλησίον Μετρό) --- info@ziamparas.gr --- Καλέστε μας: 210 82 18 945 ή 6975 127 045

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Ο δικηγόρος για επενδυτική απάτη βοηθάει τον επενδυτή να ερευνήσει την αξιοπιστία της επενδυτικής εταιρείας του και την τυχόν εξαπάτηση.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Να αναλογιστούμε πως οι συστημικές τράπεζες προσφέρουν στους καλύτερους πελάτες τους (πελάτες με καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ) επενδυτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι επενδύουν με ασφάλεια τα χρήματα τους, με μέση απόδοση κέρδους 3% επί του κεφαλαίου τον χρόνο για τις επενδύσεις χαμηλού και μεσαίου ρίσκου και 6% για τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Αν λοιπόν γινόμασταν vip πελάτες σε μια τράπεζα και της δίναμε τα 250 ευρώ που δώσαμε στην χ,ψ επενδυτική εταιρία, θα μας επέστρεφε μετά από ένα χρόνο 15 ευρώ κέρδος. Υπό αυτά τα δεδομένα ευλόγως θα πρέπει να αναρωτηθεί ο υποψήφιος επενδυτής πως είναι δυνατόν μια επενδυτική (υποτίθεται) εταιρία να κατορθώνει να διπλασιάσει τα χρήματα μας σε μια εβδομάδα;; Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη ένδειξη και όταν την αντιληφθούμε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι χάσαμε 250 ευρώ, και να διακόψουμε κάθε επικοινωνία με τους δράστες.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν μια επενδυτική εταιρεία είναι αξιόπιστη, ωστόσο μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν δικηγόρο ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει την σχετική έρευνα για εμάς πριν επενδύσουμε. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να ζητήσουμε από το άτομο που μας έχει προσεγγίσει να μας πει ποια είναι η πλήρης επωνυμία της εταιρείας, που βρίσκεται η έδρα της, αν είναι αδειοδοτημένη και από ποια εποπτική αρχή. Θα του ζητήσουμε αυτές τις πληροφορίες να μας τις στείλει γραπτώς με ένα email που θα το προωθήσουμε στον εξειδικευμένο δικηγόρο ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΕΥΘΥΝΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συνήθως το θύμα που έχει μεταφέρει σε λογαριασμό τρίτου στο εξωτερικό ένα χρηματικό ποσό, έχει περιθώριο δύο ημέρες για να κάνει ανάκληση του εμβάσματος και να του επιστραφούν τα χρήματα και βέβαια θα προσθέσω ότι μια αίτηση ανάκλησης που θα συνταχθεί από εξειδικευμένο Δικηγόρο και που θα δεσμεύει νομικά και την Τράπεζα για τις ενέργειες της είναι πολύ καλύτερη από μια απλή αίτηση ανάκλησης που θα κατατεθεί από το θύμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, άπαξ και περάσουν οι δύο αυτές ημέρες και τα χρήματα αναληφθούν από τους δράστες, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφούν ή να κατασχεθούν χρήματα ή να παγώσουν λογαριασμοί χωρίς δικαστική εντολή. Και για να εκδοθεί δικαστική εντολή θα πρέπει πρώτα να έχει κατατεθεί σχετική μήνυση. Συνεπώς το εργαλείο μας που θα μας δώσει την πιθανότητα να διεκδικήσουμε τα χρήματα μας είναι η μήνυση.