Επισκεφθείτε μας: Κέντρο Αθήνας, Σταθμός Λαρίσης, Οδός Χωματιανού 31 (Πλησίον Μετρό) --- info@ziamparas.gr --- Καλέστε μας: 210 82 18 945 ή 6975 127 045

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Οι διαδικτυακές επιθέσεις διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) Επιθέσεις αλλοίωσης περιεχομένου και β) Επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDOS attacks).

Παρακολουθήστε ένα βίντεο που περιγράφει τα πιο συχνά ηλεκτρονικά εγκλήματα:

– Επιθέσεις αλλοίωσης περιεχομένου. Σε αυτήν την περίπτωση παρατηρείται αλλοίωση του περιεχομένου της αρχικής σελίδας της ιστοσελίδας, και αντικατάσταση αυτής (deface) με άλλη της οποίας το περιεχόμενο μπορεί να είναι π.χ. χιουμοριστικό ή προπαγανδιστικό. Όταν ο ιδιοκτήτης του δικτυακού τόπου αντιληφθεί ότι έχει υποστεί μια τέτοια επίθεση, θα διορθώσει τις προβληματικές σελίδες από εφεδρικά αρχεία. Το κρίσιμο ζήτημα, σ’ αυτή την περίπτωση, είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την επιδιόρθωση. Αν οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, ίσως να χρειαστεί ο δικτυακός τόπος να παραμείνει εκτός δικτύου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πλήγμα, που θα δεχθεί η εταιρεία, όταν ο δικτυακοί της τόπος, που ομολογουμένως αποτελεί την εικόνα της προς εξωτερικούς συνεργάτες και υποψήφιους πελάτες, πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης, είναι τεράστιο.

– Επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDOS attacks). Ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.