Επισκεφθείτε μας: Κέντρο Αθήνας, Σταθμός Λαρίσης, Οδός Χωματιανού 31 (Πλησίον Μετρό) --- info@ziamparas.gr --- Καλέστε μας: 210 82 18 945 ή 6975 127 045

ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ

Ο ποινικολόγος στην ποινική επιστήμη ασχολείται με την έρευνα του «ποινικού φαινομένου» που έγκειται στην προσβολή βασικών αγαθών της κοινωνικής ζωής. Όταν αναζητήσει ένας πελάτης δικηγόρο ποινικού δικαίου ψάχνει ποινικολόγο στην Αθήνα με εμπειρία. Χρειάζεται ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα που μπορεί να παρέχει συνεχή νομική υποστήριξη για την υπόθεση του. Η αντιμετώπιση της κάθε υπόθεσης είναι για εμάς ευθύνη. Αναλύουμε την υπόθεση σας και είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Ως κορυφαίοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, εξασφαλίζουμε για εσάς ότι θα έχετε μια υψηλών προδιαγραφών νομική υπεράσπιση.

ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επιτυχημένη αθωωτική απόφαση του γραφείου μας σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών: Αποφαση Αθωος Παιδικη πορνογραφια Μικτο Ορκωτο Δικαστηριο

ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ

Όταν ένας πελάτης αναζητήσει ποινικολόγοι Αθήνα, χρειάζεται ένα δικηγορικό γραφείο που θα είναι δίπλα του σε κάθε ανησυχία που έχει ανάγκη. Η αξιοποίηση των γνώσεων που διαθέτουν οι δικηγόροι μας είναι το σημείο κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης σας. 

Τα τρία βασικά στοιχεία που συγκροτούν το «ποινικό φαινόμενο» είναι τα εξής: τα κοινωνικά αγαθά, το έγκλημα (ως προσβολή των αγαθών αυτών) και η ποινή (ως απάντηση της οργανωμένης κοινωνίας σ’ αυτή την προσβολή). Ως κοινωνικά αγαθά ορίζονται τα (υλικά) αντικείμενα του εξωτερικού χώρου, αντιληπτά με τις αισθήσεις, ή φυσικές ή κοινωνικές ιδιότητες αυτών των αντικειμένων, που ικανοποιούν βιοτικές ανάγκες – και εξυπηρετούν αντίστοιχα βιοτικά συμφέροντα – των μελών της κοινωνίας, γι’ αυτό και αποτελούν ουσιώδη στοιχεία της κοινωνικής ζωής. Είναι πιθανό μια πράξη μολονότι στρέφεται κατά ενός αντικειμένου, να θίγει περισσότερα κοινωνικά αγαθά. Στη γραπτή τυποποίηση, δηλαδή περιγραφή, του «ποινικού φαινομένου» ορίζονται βασικά οι πράξεις που θεωρούνται προσβολές κοινωνικών αγαθών ( το έγκλημα) και η μορφή της κοινωνικής αντίδρασης σ’ αυτές (η ποινή). Το κοινωνικό αγαθό άλλοτε ορίζεται άμεσα και άλλοτε υποδηλώνεται μέσα από τον ορισμό της αξιόποινης πράξης.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ

Είμαστε στην διάθεσή σας 24/7 για οποιαδήποτε τηλεφωνική πληροφορία ή καθοδήγηση χρειαστείτε και στο δικηγορικό μας γραφείο κατόπιν ραντεβού. Οι καλύτεροι ποινικολόγοι στην Αθήνα με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την δική σας υπόθεση. Να θυμάστε ότι ο δικηγόρος ποινικολόγος πρέπει και να διαθέτει άριστη γνώση του νόμο, των αλλαγών και του νομικού πλαισίου. Η γνώση είναι η βάση για να μπορέσετε να βρείτε λύση στην δική σας υπόθεση. Τα ποινικά αδικήματα είναι ιδιαίτερα και χρήζουν αντιμετώπισης από εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Η επιστήμη που μελετά την τυποποίηση του «ποινικού φαινομένου» καλείται νομική ποινική επιστήμη ή ποινικό δίκαιο και αποτελεί φυσικά το πιο σπουδαίο τμήμα της ποινικής επιστήμης, αφού το «ποινικό φαινόμενο» είναι τυποποιημένο σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Το ποινικό δίκαιο είναι προδήλως δημόσιο δίκαιο καθώς ρυθμίζει σχέσεις υπεροχής/υποταγής μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Φορέας της ποινικής εξουσίας είναι αποκλειστικά η Πολιτεία. Πράγματι, τα δύο κεντρικά μεγέθη του ποινικού δικαίου, το έγκλημα και η ποινή (τόσο όταν απειλείται αφηρημένα στο νόμο, όσο και όταν καταγιγνώσκεται στο συγκεκριμένο δράστη μιας αξιόποινης πράξης) δεν συνιστούν ιδιωτική υπόθεση αλλά αφορούν στο δημόσιο συμφέρον. Συνεπώς το σύγχρονο ποινικό δίκαιο στον ποινικολόγο έχει αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα, και ο εξ αυτού ποινικός κολασμός επιχειρείται εν όψει πάντα του δημοσίου συμφέροντος.

Αν και υπάρχουν πολλά επαγγελματικά θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αναζητήσετε ποινικολόγοι Αθήνα, ο χαρακτήρας του δικηγόρου σας θα πρέπει επίσης να επηρεάζει την απόφασή σας. Βρείτε κάποιον που να είναι αξιόπιστος και να σας κάνει να νιώθετε άνετα. Ένας δικηγόρος που θα εργαστεί σκληρά για εσάς, θα σας πει την αλήθεια, αυτά που δεν θέλετε να ακούσετε, και θα είναι διεξοδικός και προσεκτικός στη διαδικασία, γεγονός που θα τον καταστήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά σας. 

ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Διατάραξη οικιακής ειρήνης. Παραβίαση δικαστικών αποφάσεων. Σωματική βλάβη. Αρπαγή ανηλίκου. Αρπαγή. Παράνομη κατακράτηση. Απειλή. Εγκληματική οργάνωση. Υπεξαίρεση. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ληστεία και Κλοπή. Εκβίαση. Απάτη. Απιστία. Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Καταδολίευση δανειστών. Τοκογλυφία. Κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων. Παραβίαση υποχρέωσης διατροφής. Πλαστογραφία. Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. Υπεξαγωγή εγγράφων. Ψευδής κατάθεση. Ψευδής καταμήνυση. Ανθρωποκτονία. Υπόθαλψη εγκληματία. Παρασιώπηση εγκλήματος. Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ενδοοικογενειακή βία. Εμπρησμός. Πλημμύρα. Έκρηξη. Άρση ασφαλιστικών εγκαταστάσεων. Πρόκληση ναυαγίου. Δηλητηρίαση πραγμάτων προορισμένων για χρήση από το κοινό. Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Παραβίαση κανόνων οικοδομικής. Τρομοκρατική οργάνωση. Δωροληψία. Δωροδοκία. Ψευδής βεβαίωση. Νόθευση εγγράφου. Παράβαση καθήκοντος. Βιασμός. Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Γενετήσια πράξη με κατάχρηση εξουσίας. Γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους. Πορνογραφία ανηλίκων. Μαστροπεία. Εξύβριση. Συκοφαντική δυσφήμηση. Ναρκωτικά. Κοινωφελής εργασία. Δοσοποίηση χρηματικής ποινής. Υφ’ όρων απόλυση κρατουμένου. Ποινικό δίκαιο ανηλίκων.