Καμπανάκι διαζυγίου

Ο γάμος δεν είναι λαχείο – είναι αγώνας: αν κάνεις μια λίστα για τους λόγους που παντρεύτηκες τον άνθρωπό σου και μια άλλη για όλους τους λόγους που θα έπρεπε να τον χωρίσεις, θα δεις ότι πολλοί λόγοι είναι κοινοί. Ο παλιός σοφός Αστικός Κώδικας, πριν το 1982, αναφερόταν στο διαζύγιο με τον όρο: «χωρισμός από τραπέζης και κοίτης». Πάντα το τραπέζι γίνεται θλιβερό, πριν το κρεβάτι· μόλις γίνει και το κρεβάτι, το θέμα έχει τελειώσει· είτε χωρίσετε, είτε όχι.

Για να μην φτάσετε λοιπόν εκεί, πάντα τρώτε με τον άνθρωπό σας μαζί· ό,τι ώρα βρεθείτε μετά την δουλειά. Το 80% των ανδρών που δουλεύουν ως αργά, το κάνουν γιατί δεν θέλουν να πάνε σπίτι. Οπότε, ούτε μια μέρα χωρίς να φάτε μαζί. Και πάντα σπιτικό φαΐ – όχι fast food και delivery, γιατί θα έχουμε ακριβώς τα ίδια και στο κρεβάτι. Ο άντρας είναι ανώριμος, είναι παιδί· και τα παιδιά, όπως τα μάθεις. Αυτά βαρύνουν την γυναίκα να τα επιβάλλει, ο άντρας δύσκολα τα καταλαβαίνει.

Ωστόσο, κάποιες φορές το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο και είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από δικηγόρους. Αυτό που αγνοούν πολλοί εντολείς είναι πως το κατ’ αντιδικία πλέον διαζύγιο στοιχίζει πολύ φθηνότερα από το συναινετικό: το κατ’ αντιδικία min 700€ – το συναινετικό min 1.700€ (ελάχιστο συνολικό κόστος και στα δύο και για τους δύο). Το μειονέκτημα του κατ’ αντιδικία (έστω και εικονική) είναι ο χρόνος έκδοσης: κατ’ ελάχιστο 8 μήνες – σε αντίθεση με το συναινετικό περίπου 1 μήνα.

Δεν θα γνωρίσεις ποτέ πραγματικά τον άνθρωπό σου, αν δεν πάρεις διαζύγιο από αυτόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.