Γύφτοι Κλέφτες

«Ήμουν σε αυτοάμυνα», λέει o 35χρονος οικογενειάρχης στην Κόρινθο που πυροβόλησε τον 52χρονο γύφτο που μπήκε παράνομα στην ιδιοκτησία του (μάλλον για να κλέψει κότες). Κατ’ αρχάς, ορθώς πυροβόλησε ο 35χρονος γιατί δεν ήξερε τους πραγματικούς σκοπούς του 52χρονου εισβολέα (κακώς βέβαια προσπάθησε μετέπειτα να εξαφανίσει το πτώμα)· στο κάτω-κάτω της γραφής, καλύτερα να τον δικάσουν 7, παρά να τον πάνε 4. Υπάρχουν εδώ δύο σημαντικά θέματα που χρίζουν συζήτησης: α) το θέμα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και β) το θέμα των γύφτων. Ας τα δούμε και τα δύο . . .

Κριτήρια Οπλοκατοχής

Είμαι αναφανδόν υπέρ της εκτεταμένης οπλοκατοχής στην κοινωνία (μετά από ψυχιατρικό έλεγχο των αιτούντων), αλλά και άμεσης οπλοχρησίας όταν μπαίνουν σπίτι σου χωρίς την άδειά σου. Είναι αφελείς και αυταπατώνται ή απατεώνες και εξαπατούν όσοι υποστηρίζουν πως δικαιούνται όσοι πεινάνε να μπουν σπίτι σου χωρίς την άδειά σου για να φάνε. 

Σύγχρονοι Αγιάννηδες

Ίσως και να δικαιολογούσα κάποιον, αν πεινούσε να μπει σε ξένο σπίτι. Στην Ελλάδα όμως δωρεάν συσσίτια οργανώνονται από τους Δήμους και την Εκκλησία – δεν υφίσταται πλέον η δικαιολογία της πείνας. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν θυσιαστεί στον βωμό μιας αντιρατσιστικής υστερίας.

Πληθαίνουν οι ειρηνικοί πολίτες που θέλουν να γίνουν οπλισμένα περιστέρια και υποστηρίζουν την ανάγκη οπλοκατοχής· λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τις ζωές τους. Όσοι αντιτείνουν τον κίνδυνο από τους θυμωμένους γείτονες ή τους ψυχικά διαταραγμένους «ξεχνάνε» πως η πιθανότητα να πέσεις θύμα εγκλήματος είναι ασυζητητί μεγαλύτερη από το να σε πυροβολήσει ένας θυμωμένος γείτονας ή ένας ψυχασθενής πολίτης. Η διεθνής προπαγάνδα των ΜΜΕ κατά της οπλοκατοχής έχει πολιτικά κίνητρα και αντίκειται στην απλή λογική.

Αμερικανική εμπειρία

Τα στατιστικά διεθνώς είναι συντριπτικά υπέρ της οπλοκατοχής. Στις ΗΠΑ υπάρχουν 350 εκ. όπλα και τα 2/3 του πληθυσμού είναι υπέρ της οπλοκατοχής — προβλέπεται άλλωστε στο σύνταγμά τους η οπλοκατοχή ως ατομικό δικαίωμα. Η πολιτική ιδιοφυΐα των Ιδρυτών των ΗΠΑ προέβλεψε αυτό που ζούμε τώρα: μια λανθάνουσα τυραννία, έτσι έθεσαν την οπλοκατοχή ως δικλείδα ασφαλείας. Δεν είχαν άδικο γιατί η ιστορία τους δικαίωσε. Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πει: «Για να κατακτήσεις ένα έθνος, πρώτα αφόπλισε τους πολίτες του», έτσι το 1939 ο Χίτλερ αυστηροποίησε την οπλοκατοχή και μέχρι το 1945 είχαν εξοντωθεί πολλά εκατομμύρια Γερμανών Εβραίων (και όχι μόνο) που δεν μπορούσαν να αμυνθούν. Το ίδιο το 1911 στην Τουρκία, αυστηροποιήθηκε η οπλοκατοχή και μέχρι το 1917, 2 εκ. Πόντιοι και Αρμένιοι, που δεν μπορούσαν να αμυνθούν, εξοντώθηκαν. Μόνο επίδοξοι τύραννοι φοβούνται την οπλοκατοχή των πολιτών. Όσοι νομίζουν πως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν είναι ανιστόρητοι.

Στις ΗΠΑ, ακόμα και σε Πολιτείες —κάστρα των Δημοκρατικών— όπως η Μασσαχουσέττη και η Καλιφόρνια στα σχετικά δημοψηφίσματα του 1976 και του 1982 οι πολίτες ψήφισαν μαζικά υπέρ της οπλοκατοχής με ποσοστά της τάξης του 69% και 63% αντίστοιχα. Έκτοτε ουδείς τόλμησε να θέσει ξανά θέμα δημοψηφίσματος. Από το 1993 έως το 2011 οι πωλήσεις όπλων αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ οι ανθρωποκτονίες από όπλα μειώθηκαν κατά 39% και οι μη θανατηφόροι πυροβολισμοί κατά 69% — αντιστρόφως, μετά το 1976 που ο Δήμος της Ουάσιγκτον D.C. επέβαλε αυστηρούς νόμους οπλοκατοχής, οι ανθρωποκτονίες διπλασιάστηκαν μέσα σε μια δεκαετία. (πηγή: More Guns, Less Crime: Understanding Crime and Gun Control Laws – John R. Lott).

Βρετανική εμπειρία

Ας κάνουμε μια σύγκριση με την επίσης αγγλόφωνη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσεις όπλο: στις ΗΠΑ μόνο το 13% των διαρρήξεων λαμβάνουν χώρα όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα στο σπίτι — στην Μεγάλη Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 60%. Στην Ελλάδα πλέον όλοι ξέρουμε πως οι εγκληματίες επιλέγουν να πάνε εκεί που υπάρχουν άνθρωποι μέσα για να τους βασανίσουν να μαρτυρήσουν που έχουν χρήματα. Οι φεμινιστές που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αυτοί θα έπρεπε πρώτοι να προτρέπουν τις γυναίκες να οπλοφορούν —όποτε αυτές αισθάνονται πως το έχουν ανάγκη—, αλλιώς μένουν απροστάτευτες απέναντι στην υπέρτερη φυσική δύναμη των ανδρών που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εγκληματιών. Στην Μεγάλη Βρετανία, μια γυναίκα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να να βιαστεί απ’ ότι στις ΗΠΑ. Οι αυστηροί νόμοι οπλοκατοχής δεν βλάπτουν τους κακούς τύπους, αυτοί πάντα βρίσκουν τα όπλα που θέλουν, βλάπτουν όσους ζουν σε επικίνδυνες περιοχές και τις πιο αθώες γυναίκες.

Εν κατακλείδι

Προτείνω εκτεταμένη οπλοκατοχή σε όλη την Ελλάδα, για κάθε σφαίρα όμως που ρίχνουμε προς άνθρωπο να καταβάλουμε το 5% του ετήσιου εισοδήματός μας.

 

Το πρόβλημα των γύφτων

Πρωτογνώρισα τους τσιγγάνους ως φοιτητής στα 80s, στο ταξίδι με την αμαξοστοιχία Αθήνα-Θεσσαλονίκη· τότε που το ταξίδι διαρκούσε από 8-17 ώρες μέσα σε κουπέ 8 ατόμων. Συνήθως έκανα θαυμάσιες γνωριμίες στην διάρκεια αυτής της πολύωρης ταλαιπωρίας, εκτός μιας σκοτεινής και θυελλώδους νύχτας που η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς· τότε είχα την ατυχία να πέσω σε κουπέ με γύφτους, ενώ δεν μπορούσα να αλλάξω θέση: απίστευτη βρώμα και ανυπόφορη βαβούρα.

Εμπειρία συναναστροφής με γύφτους

Φίλος μου, κνίτης κάποτε, (από αυτούς που καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια για την προοδευτικότητά τους) τους δικαιολογούσε. Σήμερα μένει σε μονοκατοικία έξω από την Κόρινθο· έχουν, δε, μπουκάρει οι γύφτοι σπίτι του 2-3 φορές, την ώρα που κοιμάται με την οικογένειά του — σήμερα, έχει πολλάκις αναθεωρήσει τις τότε ταξικές αναλύσεις του. Στον στρατό φυσικά έβγαιναν μαζικά Ι5· ανίκανοι να υπηρετήσουν (δεν είχε νόημα άλλωστε η θητεία τους). Μετέπειτα, τους γνώρισα σε ελάχιστες περιπτώσεις ως πελάτες. Σε μια σοβαρή υπόθεση που μοιραζόμουν με έναν άλλο συνάδελφο, τον ξύπνησαν το πρωί πριν το δικαστήριο καμιά 10αριά αγροτικά με κόρνες κάτω από το σπίτι του φωνάζοντάς τον να κατέβει· έκτοτε με απέφευγε ο συνάδελφος και εγώ αυτούς. Αργότερα έμαθα πως χτύπησαν μια εξαιρετική συνάδελφο —έγκυο κιόλας— που αναλάμβανε γύφτους, επειδή έχασε ένα ποινικό δικαστήριο. Οι περισσότεροι από αυτούς βιοπορίζονται από το έγκλημα: κυρίως ναρκωτικά και όπλα. Αρκετοί εξ αυτών έγιναν πλούσιοι και αλαζόνες· πλέον δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και ευκαιρίες εργασίας να τους δοθούν να τις αποδεχτούν· θα εργάζονται 5 φορές σκληρότερα για 10 φορές υποπολλαπλάσια χρήματα. Παντρεύονται πολύ νέοι 12-13 χρόνων· στα 35τους μοιάζουν με 55, ενώ έχουν ήδη εγγόνια· συνήθως δεν ζουν πολλά χρόνια.

Επίσης, τους έζησα ως συνεργάτες· δικαστικός αντιπρόσωπος σε διπλές εκλογές στο Ζεφύρι, όπου στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας έπεφταν συνέχεια πυροβολισμοί. Λόγω ότι χρειαζόμουν εφορευτική επιτροπή για την διπλή καταμέτρηση, καλόπιανα κάποιες γύφτισες για να βγάλουν δουλειά. Τις έριξα στο φιλότιμο, αφήνοντας τες να πάνε το μεσημέρι στα σπίτια τους για να επιστρέψουν το απόγευμα· με εντυπωσίασε που επέστρεψαν — αδυνατούσαν όμως να κάτσουν με στοιχειώδη πειθαρχία και συγκέντρωση σε ένα τραπέζι για να κάνουν απλά πράγματα όπως το άνοιγμα φακέλων. Παρ’ όλα αυτά τις κρατούσα, γιατί διασκέδαζα αφάνταστα να τις παρατηρώ να συγκρούεται μέσα τους το φιλότιμό τους να μην φανούν ανάξιες της εμπιστοσύνης μου (ομολογουμένως, στους λευκούς συμπατριώτες μας το εύρισκα πιο δύσκολα αυτό), με την ίδια τους την φύση που αδυνατούσε να δεχθεί περιορισμούς. Φυσικά κάποια στιγμή δεν άντεχαν να με διασκεδάζουν άλλο και έφευγαν — φαντάζομαι και αυτές με την σειρά τους διασκέδαζαν με την δική μου αγωνία βγει η δουλειά σωστά και στην ώρα της.

Ψυχοσύνθεση των γύφτων

Η ψυχοσύνθεσή τους είναι απαγορευτική οποιασδήποτε συνεργασίας για την επίτευξη συλλογικού στόχου, ο καθένας τους εργάζεται κατά μόνας, ενώ ποτέ στην ιστορία τους δεν σχημάτισαν κάποια μορφή πολιτικής εκπροσώπησης (ως επαγγελματικές εξαιρέσεις έχω γνωρίσει τσιγγάνο δικηγόρο και νοσηλεύτρια, που δεν έχουν όμως σχέσεις με την φυλή). Οι δεξιοαριστερές φιλελέδικες ανοησίες περί περιθωριοποίησής τους, θέλουν να αγνοούν το γεγονός ότι αδυνατούν όλες οι φυλές να υιοθετήσουν τις αξίες —και ως εκ τούτου τα κριτήρια αξιολόγησης— ενός μόνο τρόπου ζωής. Γιατί νομίζετε πως οι Αμερικανοί έφερναν μαύρους για σκλάβους και δεν έπαιρναν τους ιθαγενείς ινδιάνους που είχαν δίπλα τους κατά εκατομμύρια; Διότι όταν έβαζαν τους ινδιάνους να δουλέψουν αλυσοδεμένοι ή τους περιόριζαν στον χώρο πέθαιναν· έτσι απλά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους τσιγγάνους (εμείς κάνουμε για δούλοι, ειδικά όσοι από εμάς δεν το ξέρουμε — αυτοί δεν κάνουν, είτε το ξέρουν, είτε όχι).

Γενικώς, το επίπεδό τους είναι απελπιστικά χαμηλό (δεν γνωρίζουν καν την ημερομηνία γέννησής τους). Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόδειξη στις κοινωνιολογικές θεωρίες της ενσωμάτωσης (Βρετανικές ονειρώξεις) και αφομοίωσης (Γαλλικές ονειρώξεις) από το ιστορικό παράδειγμα για χιλιετίες της αναφομοίωτης τσιγγάνικης φυλής στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν έχουν καμιά διάθεση εκπαίδευσης, ούτε καμιά έφεση στα γράμματα. Είναι δε οι μεγαλύτεροι ρατσιστές, μιας και δεν αποδέχονται καμιά επιμιξία με ξένο ή ξένη. Ακόμη και τσιγγάνοι σύμβολά τους όπως ο τραγουδιστής Μανώλης Αγγελόπουλος που παντρεύτηκε λευκή, ποτέ δεν του το συγχώρησαν· αναμφισβήτητα είναι πολύ περήφανοι για την φυλή τους (και μπράβο τους!). Συνάντησα ακόμη και τσιγγάνους που ήρθαν Ελλάδα από Αλβανία (ναι, υπάρχουν Αλβανοί τσιγγάνοι), στους οποίους οι ντόπιοι τσιγγάνοι απαγόρεψαν να μείνουν στους καταυλισμούς. Αισθάνονται την φωνή του αίματος τόσο δυνατή, όσο αδύνατη την φωνή της λογικής. Και αν η έλλειψη πόρων είναι η μάνα της μικροεγκληματικότητας, τότε σίγουρα η έλλειψη λογικής είναι ο πατέρας.

Εγκληματικότητα των γύφτων

Μεγαλύτερη ανοησία από την ονομασία «Ρωμά» δεν υπάρχει, οι ίδιοι οι τσιγγάνοι δεν αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους με αυτό το όνομα. Παλαιότερα, είχαν θετική συμβολή στην οικονομία του τόπου: σιδεράδες, πεταλωτές, γανωματάδες, καλαθοπλέκτες και πανηγυριτζήδες (ποτέ δεν άντεχαν να κάνουν αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες, ενώ ανέκαθεν είχαν έφεση στην μικροεγκληματικότητα). Σήμερα αυτά τελείωσαν και αδυνατούν να προσαρμοστούν στις νέες οικονομικές συνθήκες που απαιτούν συνεχή εκμάθηση (εδώ εμείς και δυσκολευόμαστε!). Πλέον ζουν σχεδόν αποκλειστικά από το έγκλημα, ενώ τους θερίζουν τα αφροδίσια νοσήματα.

Η δική μας υποκρισία

Βέβαια πριν αρχίσουμε να καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια για την υπέρτερη νομιμοφροσύνη μας, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την επικρατούσα κοινωνική ηθική θεωρούμε:

  1. εγκληματικό, να πουλήσει ναρκωτικά ο γύφτος·
  2. αντιδεοντολογικό, να κάνει χειρουργεία χωρίς λόγο ο γιατρός·
  3. παράτολμο, να πλαστογραφήσει μια διαθήκη ο δικηγόρος·
  4. τολμηρό, να εκβιάσει για χρήματα ο εφοριακός·
  5. δικαίωμα, να σκοτώσει το κυοφορούμενο έμβρυό της η έγκυος·
  6. δημοκρατία, η βιομηχανία κατασκευής παραμυθιών από τα ΜΜΕ·
  7. και μεγαλειώδες, να κλέψει έναν λαό ο Τζορτζ Σόρος.

Η κοινωνική απαξία μειώνεται, όσο η βαρύτητα του εγκλήματος αυξάνει: ο εγκληματίας καταλήγει φυλακή — ο μεγαλοεγκληματίας γράφει ιστορία.

Λύση στο πρόβλημα των γύφτων

Δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα των τσιγγάνων! Όπως στις σύγχρονες εθνικές οδούς δεν προβλέπονται λωρίδες για κάρα και πεζούς, έτσι και οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν προβλέπουν θέση για δυσπροσάρμοστους ανθρώπους — το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που νομίζουν οι φιλελέδες. Επιβάλλεται, λοιπόν, να τους δίδονται επιδόματα πρόνοιας για να διατηρούν κάποιο στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης (μεταξύ μας, βρίσκω οικονομικότερο και δικαιότερο να τρέφω τους τσιγγάνους, παρά τις στρατιές συνομήλικών μου με πρόωρες συντάξεις «γήρατος» — ξέρω, δεν φταίνε αυτοί, ούτε όμως και εγώ). Απαραίτητες, επίσης, οι επιχορηγούμενες θέσεις απασχόλησης και εκπαίδευσης επιπέδου οικονομίας 19ου αι. — όχι φυσικά για παραγωγική εργασία ή επιμόρφωση, αλλά για να περνάνε την ώρα τους.

Αναπόφευκτη δυστυχώς και η συνεχής παρακολούθηση των καταυλισμών από ισχυρές δυνάμεις πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος, με μηδενική μάλιστα ανοχή· καθώς η ροπή τους προς την παραβατικότητα είναι εγγενής, ενώ προς την εκπαίδευση ανύπαρκτη. Σε έναν κόσμο που όλοι είναι ένοχοι, η πραγματική αμαρτία είναι η βλακεία και από αυτή έχουν μπόλικη. Οι τσιγγάνοι ως πραγματική μειονότητα (όχι φαντασιακή όπως κάποιοι άλλοι) χρήζουν της προστασίας μας, γιατί διαβιούμε όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό — έστω και αν δεν βλέπουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα.

Συνελόντι ειπείν

Η εκπληκτική ελλαδική φύση θα καταντούσε βαρετή, αν τα μόνα πουλιά που επιτρέπονταν να κελαηδούν ήταν τα αηδόνια και οι καρδερίνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *