Επισκεφθείτε μας: Κέντρο Αθήνας, Σταθμός Λαρίσης, Οδός Χωματιανού 31 (Πλησίον Μετρό) --- info@ziamparas.gr --- Καλέστε μας: 210 82 18 945 ή 6975 127 045

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΙNSTAGRAM/FACEBOOK- ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ – ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Απόφαση σε ασφαλιστικά μέτρα περιοριστικών όρων, μετά τη διακοπή σχέσης, για ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο, πλαστοπροσωπία και παρενόχληση. Το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων (ΜΠρΠατρ 295/2020) με επιπλέον αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ένας άντρας (αιτών) κατά μίας γυναίκας (καθ’ ης), λόγω της διαρκούς παρενόχλησης προς το πρόσωπό του με τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα συκοφαντικής δυσφήμισης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρήση ψεύτικων λογαριασμών. Οι αντίδικοι γνωρίστηκαν μέσω Instagram και ακολούθως άρχισαν να συνομιλούν μέσω Facebook. Παρά το γεγονός ότι κατοικούσαν σε διαφορετική πόλη, συνήψαν συναισθηματικό δεσμό, με την γυναίκα να επισκέπτεται τον άντρα τρεις τουλάχιστον φορές σε διάστημα ενός μήνα. H σχέση έληξε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφ’ ης στιγμής ο άντρας της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, η γυναίκα άρχισε να τον παρενοχλεί, μέσω τηλεφώνου, αποστέλλοντας αλλεπάλληλα μηνύματα.

Μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε στην γυναίκα ο άντρας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την άρνηση του να απαντήσει στις κλήσεις της, αυτή άρχισε να ενοχλεί τους φίλους του, τους γνωστούς του και τα μέλη της οικογένειας του και να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φερόμενο χρήστη τον άντρα, στέλνοντας μηνύματα τόσο σ’ αυτόν όσο και σε φίλους και συναδέλφους του. Παρά τις διαρκείς προσπάθειες του άντρα να πείσει την γυναίκα να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί του και με οποιοδήποτε τρόπο, εκείνη δεν έπαυσε να τον παρενοχλεί, ούτε και μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής, δημιουργώντας μάλιστα νέους ψεύτικους λογαριασμούς, στο όνομα του άντρα ή τρίτων προσώπων, στη διαδικτυακές πλατφόρμες Instagram και Facebook, όπου καταχωρεί συνομιλίες στις οποίες φέρεται να συμμετέχει και ο άντρας με προσβλητικό γι’ αυτόν περιεχόμενο.

Το δικαστήριο επεσήμανε πως η συμπεριφορά της γυναίκας ήταν παράνομη και προσβλητική της προσωπικότητας του άντρα και δη των ειδικότερων εκφάνσεων της επί της τιμής, της ιδιωτικής ζωής της σφαίρας του απορρήτου, σημειώνοντας πως φορτίζει και διαταράσσει τον ψυχικό του κόσμο και του δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική του ζωή. Το δικαστήριο, πιθανολογώντας πως ο κίνδυνος επαναλήψεως της συμπεριφοράς της γυναίκας είναι άμεσος και υπαρκτός, έκρινε πως πρέπει να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα που κρίνονται ικανά να διασφαλίσουν την προσωρινή προστασία του άντρα.

Τελικά, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων με περιοριστικούς όρους διατάσοντας την γυναίκα να παύσει να επικοινωνεί με τον άντρα (δια ζώσης, τηλεφωνικά) και να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων (50) μέτρων και να προβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στο διαδίκτυο σε αναρτήσεις προσβλητικές της προσωπικότητας του άντρα. Το δικαστήριο μάλιστα απείλησε την γυναίκα με χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ (500,00) και προσωπική κράτηση διαρκείας τριών (3) μηνών, για κάθε παραβίαση των όρων αυτών.